„Nešenal interest“: Putinov članak otkrio Zapadu rusku stranu priče, sa kojom nisu bili upoznati

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Autorski članak Vladimira Putina o Drugom svetskom ratu prikazao je zapadnoj publici rusku stranu priče, sa kojom do sada nije bila upoznata, izjavio je glavni urednik američkog časopisa „Nešenal interest“ Džejkob Hajlbran, u kome je članak objavljen.

„Članak će pokrenuti rasprave o izbijanju Drugog svetskog rata, a mi smo se nadali da ćemo objavljivanjem članka pokrenuti više diskusija o prošlosti i sadašnjosti. Mislim da te diskusije nisu gotove, a verovatno se nikad neće ni završiti. To izaziva novu rundu rasprava o tome ko je i šta je radio tridesetih godina prošlog veka. Članak podstiče ljude da ponovo misle o tome“, istakao je glavni urednik.

Prema njegovim rečima, članak je predložila administracija predsednika Putina, a urednici su prihvatili da ga objave. On je dodao da je izbor njihovog časopisa za objavljivanje bio logičan.

„Imamo nekoliko miliona jedinstvenih čitalaca nedeljno, tako da smo najčitaniji američki portal o spoljnoj politici. Postojimo od 1985. godine i mi smo jedan od glavnih medija spoljne politike. Obraćamo se obrazovanoj publici“, objasnio je Hajlbran.

On je dodao da se časopis vodi principima stvarne politike.

Putinov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo svoje poglede na Drugi svetski rat, uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno. Ceo tekst autorskog članka ruskog predsednika možete pročitati na našem sajtu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala