Vučić: U Belu kuću ne nosimo belu zastavu nego crveno-plavo-beli barjak!

Pratite nas
Ideja EU je da se ne protivimo članstvu Kosova u UN, ali još ne znaju šta da nam ponude. I u našim redovima ima „barona“, biće žestokih promena oko 15. jula.

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za „Večernje novosti“.

Na početku razgovora predsednik Srbije bio je upitan da li u Vašington putuje s belom zastavom, na šta je on odgovorio da je to besmisleno.

„Nisam od onih koji vole da se busaju u prsa i izgovaraju teške reči, junačke slogane, ali da će bilo ko iz Srbije, ko bude bio u delegaciji, da nosi belu zastavu, to je besmisleno. Mi imamo svoj crveno-plavo-beli barjak, i nosimo ga i u srcu, imaćemo ga i ispred sebe. Bilo je ranije belih zastava u ime Srbije bezbroj puta, i pri tome su uzvikivali herojske slogane. Stvari se mere po delima, a ne rečima koje izgovarate. To je za nas važna stvar, ne možete da odbijete poziv Bele kuće, ali...“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da nije u stanju da nasluti predlog SAD, ali jeste šta bi mogao biti predlog Evropske unije.

„Mislim da je njihova ideja sada da nam kažu da se mi ne protivimo članstvu Kosova u UN, ali ne znaju šta da nam ponude. Dakle, da ne moramo formalno da priznamo Kosovo, ali da se ne protivimo tome da dobiju stolicu u UN“, rekao je Vučić, za današnje izdanje Večernjih novosti.

„Očekujem“, nastavio je Vučić, da Evropa kaže „da ćemo biti u članstvu (EU) za nekoliko godina i onda nismo u lakoj situaciji, ali to nije dovoljno“.

„Srbiji mora da bude ponuđeno mnogo više“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da je kosovski predsednik Hašim Tači ponovio svoj zahtev da je cilj sporazuma obostrano priznanje, Vučić je podsetio da je"povodom obostranog priznavanja tvitovao i Donald Tramp".

„O tome je govorio i u pismu meni i Tačiju, što je mnogo važnije. Ja ne mislim da će Amerika da promeni svoj odnos, niti će to da učlni Nemačka i Francuska. Ali, da li ćemo mi da se saglasimo i kažemo Tačiju - bravo, sve ste dobili, sve što mogu da kažem - neće to biti tako“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, „biće teško i bićemo izloženi najtežim pritiscima“.

„Bez obzira na to da li će se to dešavati u Briselu ili Beloj kući“, naglasio je Vučić.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala