Vučić i Dodik — sveobuhvatne konsultacije

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika
Sastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, razgovarao pre svega o ekonomskoj saradnji, ali i da ga je upoznao sa činjenicama u vezi sa razgovorima po pitanju Kosova i Metohije. Kako je rekao, zadovoljan je što su imali sveobuhvatne konsultacije i važne razgovore.

Vučić je poručio i da će Srbija imati snage da pomogne RS bude li imala bilo kakvih problema sa likvidnošću.

Kako je rekao, RS nije tražila to od nas, ali da je to rekao znajući šta može doći na jesen u vezi sa epidemijom koronavirusom.

„Danas imate veći broj zaraženih, ali slabije simptome, ali kako će izgledti situacija u oktobru i novembru je drugo i mnogo teže pitanje", ukazao je Vučić.

"Zadovoljan sam što smo imali sveobuhvatne konsulatcije i važne razgovore. Imamo odličnu saradnju u kontinuitetu i razgovarali smo o svim našim odnosima, bilateralnoj, pre svega, ekonomskoj saradnji", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka.

Vučić je dodao da je sekcija puta Kuzmin - Sremska Rača dobijene prve građevinske dozvole, te da radovi sada ubrzano kreću.

Bilo je reči i o završetku izgradnje puta Čačak - Požega, posle čega se taj put "nastavlja" u tri smera, ka Boljarima, Užicu i ka RS i BiH, čime će se Hercegovina i RS drastično približiti Srbiji.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika
Vučić i Dodik — sveobuhvatne konsultacije - Sputnik Srbija
Sastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika

"Naši odnosi su na visokom i veoma odgovornom i ozbiljnom nivou postavljeni. Uvek podržavamo jedni druge, uvek otvoreno razgovaramo o svim pitanjama, ali se podrška podrazumeva i čuvamo leđa jedni drugima", rekao je Vučić.

Podsetio je da je Srbija uvek pomagala RS, čega se, kaže, ne stidi, jer, kako je rekao, iako je možda moglo i više, svakako je najviše u savremenoj istoriji Srbije i RS.

"Nadam se da ćemo sa ekonomskim jačanjem moći još više da pomognemo svom narodu", rekao je Vučić.

Čestitao je predsednici i vladi RS, kao i Dodiku, što uspevaju da održe makroekonomsku stabilnost, u posebnim uslovima, imajući u vidu da nemaju toliko stranih direktnih investicija kao i Srbija.

Istakao je da je Srbiji BiH je jedan od najznačajnijih partnera, da trgovinska razmena iznosi gotovo dve milijarde, te da postoji želja da se saradnja dalje unapredi i uspostavi potpuna komunikaciona mreža.

Vučić je istakao da su ga gosti obavestili o situaciji u RS i BiH i da je dogovoreno da se po okončanju izbora i ciklusa svih razgovora koje će imati po pitanju budućnosti KiM, nastave konsultacije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala