Tači: Susret u Vašingtonu značajna prilika za postizanje važnog sporazuma

Pratite nas
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je susret 27. juna u Vašingtonu značajna prilika za postizanje važnog sporazuma između Beograda i Prištine.

U intervjuu albanskom servisu Glasa Amerike Tači je rekao da Priština nema važnijeg saveznika od Sjedinjenih Država i istovremeno odbacio mogućnost razgovora o promeni granica.

To je sastanak od posebnog značaja, naglasio je Tači i dodao da je taj susret istorijski, jer se prvi put obe strane sastaju ili su se saglasile da se sastanu u Beloj kući.

“Zahvaljujući administraciji američkog predsednika Donalda Trampa i viziji ambasadora Ričarda Grenela posvećenost tom procesu je aktivna i veoma dinamična”, rekao je Tači i dodao da očekuje da će obe strane imati volju da ozbiljno rade na postizanju važnog sporazuma u korist obe strane.

Tači je naglasio da je to zlatna prilika za postizanje važnog sporazuma i za sigurnu budućnost Prištine i Beograda u pogledu razvoja i evroatlanskih vrednosti.

Rekao je i da ne može da govori o datumu, nedelji ili mesecu, kada će se dijalog završiti, ali proces započinje 27. juna i kuda će se kretati zavisiće od strana u novoj realnosti koja tada počinje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala