SZO demantuje zapadne medije: Statistika smrtnosti u Rusiji je realna

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Svetska zdravstvena organizacija
 Svetska zdravstvena organizacija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je oko 11 odsto stanovništva testirano na kovid 19, zahvaljujući tome statistika zaraženih i preminulih od virusa korona je realna, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji Melita Vujnovič.
„Rusija je u velikoj meri proširila bazu testiranja na kovid 19, tako da zaista postoji dobro razumevanje statistike zaraženih osoba i realnija slika o broju preminulih i stopi smrtnosti od kovida 19. Ali mi smo mnogo puta govorili da se to može promeniti. U Rusiji je gotovo 11 odsto stanovništva testirano na koronu, zbog čega je ta slika realna“, izjavila je ona komentarišući brojne spekulacije zapadnih medijao navodnom smanjivanju stope smrtnosti u Rusiji zbog virusa korona.

Podsetimo, Rusija je više puta saopštavala da nikada nije manipulisala zvaničnom statistikom.

Bolnica u Rusiji za pacijente za koje se sumnja da imaju koronavirus - Sputnik Srbija
Zašto je mala smrtnost od korone u Rusiji

Broj novozaraženih virusom korona u Rusiji tokom protekla 24 časa iznosi 7.790, čime se nastavlja jučerašnji trend - ispod 8.000 zaraženih u jednom danu, a do sada je ukupno obolelo 561.091 osoba. Za poslednja 24 časa u Rusiji je preminulo 182 osobe od korone, čime ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 7.660. Ukupno je do sada ozdravilo 313.963 osobe.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala