Predsednik Državne dume: Rusija može biti samo snažna — takvom je učinio Putin

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin tokom video-konferencije
Ruski predsednik Vladimir Putin tokom video-konferencije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin uspostavio dugoročni sistem razvoja Rusije, na koji će se oslanjati i njegov naslednik, prenosi „Gazeta.ru“.
„Ako govorimo o snažnoj Rusiji — i posle Putina će biti Putin. Sve što se bude događalo posle predsednika Putina, odvijaće se po obrascima koje je on uspostavio. Rusija može biti samo snažna. Putin ju je učinio takvom. On je uspostavio sistem koji Rusiju svake godine čini sve snažnijom“, istakao je Volodin.

Prema njegovim rečima, lider Rusije je postavio temelje na kojima će se oslanjati njegov naslednik.

On je dodao da je u aktuelno vreme krize ekonomija širom sveta stradala, pa i ruska ekonomija, ali da se socijalne obaveze izvršavaju.

„To ukazuje da je Putin sve vreme donosio ispravne, efikasne odluke, formirao je sistem uprave, otporan na izazove, koje sistemi drugih zemalja ne mogu da izdrže“, ocenio je Volodin.

On je istakao da će pitanje usvajanja izmena Ustava biti sudbonosno i da će odrediti „novu fazu razvoja zemlje sa novim standardima“.

Glasanje o izmenama Ustava Ruske Federacije biće održano 1. jula. Putin je pozvao državljane Rusije da aktivno učestvuju u glasanju za izmene Ustava, jer se radi o osnovnom zakonu koji je u osnovi „života naše zemlje, našeg života, naše dece i koji će određivati osnovne pravne garancije u oblasti socijalnih odnosa, radnih odnosa, određivaće naše principe odnosa sa našim međunarodnim partnerima“.

Pročitajte još.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala