Na Vidovdan će se videti ko je izdao Kosovo, borićemo se žestoko: Vučić o razgovorima u Americi

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić na konferenciji u Kosovskoj Mitrovici
Aleksandar Vučić na konferenciji u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na Vidovdan se uvek sve vidi. Tako da će moći da vide ko je izdao Kosovo. Ja kažem da se to neće desiti, borićemo se žestoko, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o predstojećim razgovorima Beograda i Prištine uoči Vidovdana u Americi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da smo po pitanju Kosova i Metohije razapeti između želje i realnosti.

„Postoji nešto što bismo voleli, ali postoji i drugačija realnost. Borićemo se žestoko za Kosovo i Metohiju i to bolje od onih kojima su usta puna junačenja, a dela prazna“, rekao je Vučić na televiziji Pink.

On je napomenuo da dan posle izbora, u ponedeljak, u Beograd dolazi Miroslav Lajčak, a da u utorak putuje u Moskvu, gde će se tog dana sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Dodao je da potom, uoči Vidovdana, slede razgovori u Beloj kući između Beograda i Prištine.

„Srbi i građani Srbije žele da čuju istinu, na Vidovdan će ljudi moći da vide istinu, izdaja Kosova se neće dogoditi“, rekao je predsednik Srbije.

„Na Vidovdan se uvek sve vidi. Tako da će moći da vide ko je izdao Kosovo. Ja kažem da se to neće desiti i džaba su izjave Avdulaha Hotija. Da li će nama biti lako, to ćemo tek da vidimo“, istakao je Vučić.

„Naši interesi su da sačuvamo mir i stabilnost. Ali da naši građani mogu da imaju dobro zdravstvo i da idu u škole u miru. Takođe, da se i cela Srbija razvija. Da više milijardi uložimo u kanalizacije i vodovod. U kliničke centre, u puteve. Da se razvoj Srbije ne zaustavi“, rekao je Vučić.

Ističe da će voditi odgovornu i racionalnu politiku, kao i da nikada neće lagati narod i postavljati stvari lakšim nego što jesu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala