Memoari Džona Boltona: Tramp nije bio siguran da li je Finska deo Rusije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp je svojevremeno postavio pitanje da li je Finska deo Ruske Federacije, saopštio je „Njujork tajms“ pozivajući se na još uvek neobjavljenu knjigu nekadašnjeg Trampovog savetnika Džona Boltona koja će biti objavljena sledeće sedmice.

Naime, u memoarima pod nazivom „Soba u kojoj se sve dogodilo: Sećanje o Beloj kući“, Tramp je postavio pitanje da li je Finska deo Rusije, kao i da li Velika Britanija u svojim rukama ima nuklearno oružje.

Bolton je u svojim memoarima govorio i o drugim temama, te je rekao da je Tramp ideju o ofanzivi na Venecuelu smatrao „gotivnom“.

Ubrzo nakon što su mediji objavili ovu informaciju oglasila se Bela kuća, dok je Tramp lično optužio Boltona da je objavio „tajnu informaciju“ čime je prekršio američki zakon.

„On je prekršio naš zakon, to je tajna informacija, on nije imao dozvolu da to objavi. Knjiga koja treba da izađe je izuzetno sporna“, rekao je Tramp za „Foks njuz“.

Istovremeno, Tramp je u tom istom intervjuu pohvalio trgovinskog predstavnika SAD u Kini Roberta Lajthajzera koji je demantovao optužbe Boltona o tome da je američki predsednik, navodno, tražio pomoć Pekinga kako bi pobedio i na narednim predsedničkim izborima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala