Lavrov odgovorio Sputnjiku: Vi biste mogli u pregovarački tim

© Sputnik / SputnjikSergej Lavrov u Beogradu
Sergej Lavrov u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmenio ocene o nekim događajima koji izazivaju zabrinutost.

Sputnjik je pitao ruskog ministra koje su to informacije koje je preneo predsedniku Vučiću, a koje su ga toliko zabrinule i mogu li biti slične neuspeloj rezoluciji u Savetu bezbednosti UN o genocidnom srpskom narodu koji je Rusija sprečila. Pitali smo ga i da li kompromis u pregovorima o Kosovu iz ruske perspektive gledano može da ostane u okvirima Rezolucije 1244.

Pošto je strpljivo saslušao naše pitanje, Lavrov je dao iznenađujući odgovor:

„Sa ovakvim sposobnostima trebalo bi da vas uključimo u pregovarački tim. Mi danas nismo prenosili informacije, nego smo razgovarali o ocenama onih događaja koje svi vidite i idejama koje postoje u javnom prostoru, a koje u određenom delu izazivaju veliku zabrinutost. Mi sa Srbijom delimo tu zabrinutost“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prethodno, posle sastanka s ruskim ministrom, da ga je Lavrov upoznao sa zabrinjavajućim informacijama koje se tiču različitih planova i ideja po pitanju rešavanja kosovske krize.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala