Granična policija: Protojerej-stavrofor Saša Janjić mora da napusti Crnu Goru do 26. juna

© Foto : Mitropolija crnogorsko- primorskaProtojerej- stavrofor Saša Janjić
Protojerej- stavrofor Saša Janjić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protojereju- stavroforu Saši Janjiću, arhijerejskom namesniku pljevaljskom, danas je uručeno rešenje da do 26. juna mora da napusti Crnu Goru sa zabranom ulaska na godinu dana, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko- primorske.

Ovo rešenje je ocu Saši Janjiću izdato nakon tri sata provedenih u prostorijama Granične policije u Pljevljima, gde se jutros javio po pozivu koji mu je juče kasno popodne uručen.

Na ovo rešenje njegov advokat Josif Mićković je najavio žalbu, a kako je rekao, policija mu je potvrdila da sve dok je žalba u procesu, svešteniku Janjiću je dozvoljeno da boravi u Crnoj Gori.

Ispred prostorija Granične policije u znak podrške ocu Saši Janjiću bio je veliki broj građana Pljevalja.

Protojereju-stavroforu Saši Janjiću juče oko 17 časova je uručen poziv da se danas u 9 časova javi u stanicu Granične policije u Pljevljima. Odmah nakon uručivanja policijskog poziva, narod Pljevalja i okoline se počeo okupljati oko Hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Gukama, gde otac Saša živi sa svojom suprugom i dve ćerke, u znak podrške svom svešteniku.

Njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije juče je apelovao na nadležne organe da pokažu minimum ljudskosti i obustave sve postupke koji unose smutnje i nemir u narod:

„Narod pljevaljskog namesništva Mileševske eparhije uznemiren je vešću o mogućnosti progona svoga sveštenika. Nadležni treba da učine sve da sačuvaju mir među narodom, a ne da dosipaju ulje na vatru vršeći represiju nad svojim narodom i njegovim sveštenstvom“, naglasio je episkop Atanasije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala