„Zar se ovako brutalno gaze braća!“ – Predsednik opštine Budva prenosi svoj šok za Sputnjik

© Sputnik / Nebojša PopovićGradonačelnik Budve Marko Carević nakon puštanja na slobodu
Gradonačelnik Budve Marko Carević nakon puštanja na slobodu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Opštine Budva Marko Carević izjavio je za Sputnjik da je Crna Gora dotakla dno. Kaže da su znali da demokratije u zemlji nema, ali da nisu verovali da nema nimalo ljudskosti i da je nacionalizam i šovinizam prema srpskom narodu i njemu kao predstavniku srpskog naroda i predsedniku crkvene opštine ovoliki.

On je rekao da jutrošnje necivilizovano hapšenje njega i nekoliko funkcionera te opštine predstavlja kriminal državnih organa, koji ne poštuju ni zakon ni propise i divljački napadaju službenike.

Ukazujući na povrede koje je zadobio prilikom hapšenja, Carević je rekao da nema preloma. Kaže da i kad bi ih imao, da bi sve to manje bolelo od saznanja gde je došla Crna Gora.

Policija, Centar bezbednosti Budva - Sputnik Srbija
Prvi snimci brutalnog hapšenja u Budvi: Policija koristila hemijska sredstva, razbijeni prozori

„Ona je dotakla dno. Ovde, što je čitav svet rekao, demokratije nema, to smo i znali. Ali nismo znali da nema nimalo ljudskosti i da je ovoliki nacionalizam i šovinizam prema srpskom narodu i meni kao predstavniku srpskog naroda i predsedniku crkvene opštine“, rekao je Carević.

On je naveo i da je njegov sin u Specijalnom tužilaštvu jer je branio svog oca.

„To je svetla obaveza svakog ko poštuje sebe i svoju porodicu i pleme. I neka ga sude, odgovaraćemo, ali sigurno nas pobediti neće. Ono što mi imamo u sebi oni neće imati nikad“, rekao je Carević.

On je istakao da baštini tradiciju i tradicionalnu Crnu Goru koja je počivala na ljudskosti, poštenju, čojstvu, dostojanstvu i bratskoj ljubavi.

„Zar se ovako brutalno gaze braće svoja“, upitao je Carević.

On je kazao da su današnji događaji ipak i dobri za sve, bez obzira na udarce i na batine jer su građani mogli da vide kakav je ko.

Carević je kazao i da su izbori prilika da građani uzmu stvar u svoje ruke i odlučuju o sebi.

„Mi smo predstavnici opštine, a šta će činiti tek običnim građanima... Ovo je kriminal od strane državnih organa“, zaključuje Carević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala