Stoltenberg: Dijalog Beograda i Prištine u Vašingtonu neće biti lak

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravio je sastanak lidera Srbije i samoproklamovanog Kosova, planiranog za 27. jun u Sjedinjenim Američkim Državama, ali smatra da dijalog neće biti lak.

„Pozdravljam što Priština i Beograd komuniciraju jedan sa drugim. To je jedini način da se reši problem u regionu i nesuglasnice koje vidimo. Mislim da proces neće biti lak, ali sam uveren da je važno da se ovaj sastanak održi, posebno nakon dugog perioda kada nije bilo nikakvog dijaloga, nije bilo sastanaka“, istakao je generalni sekretar Severnoatlantskog saveza na konferenciji za medije nakon prvog dana zasedanja ministara odbrane država-članica NATO-a.

„Sada se dijalog obnavlja i to je prvi važan korak u dobrom pravcu“, zaključio je Stoltenberg.

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel saopštio je da će se lideri Beograda i Prištine sastati 27. juna u Vašingtonu. On je dodao da, ukoliko neka strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna „oni će se vratiti na status kvo nakon što napuste Vašington“.

Nakon toga je pres-služba Kremlja saopštila da je predsednik Rusije Vladimir Putin, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, podržao izradu kompromisa o Kosovu koji je prihvatljiv za Beograd, a koji bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala