Policija: Sveštenici u Budvi podstrekivali nasilje

© Sputnik / Nebojša PopovićPolicija, Centar bezbednosti Budva
Policija, Centar bezbednosti Budva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprava policije Crne Gore saopštila je da su i sveštena lica danas u Budvi „podstrekavala okupljene u svojim namerama i agresivnom ponašanju“.

„Službe Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja danas su u poslepodnevnim časovima, koristeći svoju opremu i tehnička sredstva pokušali da deluju protiv interesa građana i sukobili se sa policijom, sprečavajući službenike Uprave policije u vršenju službenih dužnosti. Pripadnici ovih službi su tako ugrožavali javni red i mir i onemogućavali policiju da obavlja svoje redovne poslove i zadatke što je nezabeležen slučaj u dosadašnjoj praksi“, saopšteno je iz Uprave policije.

Građani okupljeni ispred budvanske Opštine nakon hapšenja gradonačelnika - Sputnik Srbija
Otac Miajlo o hapšenju u Budvi: Ne damo svetinje znači – ne damo Čoveka!

Kako navode, oko 200 građana iz ostalih gradova Crne Gore se okupilo u Budvi, a koji su „predvođeni bezbednosno interesantnim licima i članovima navijačkih grupa među kojima su članovi navijačke grupe ‘Varvari’ koje je predvodilo osuđivano lice A.I“, prenose „Vijesti“.

„Oni su na ovaj način pružali podršku građanima Budve koji su protestvovali na ulicama ovog grada, od kojih je njih više od pola bilo iz drugih gradova Crne Gore. Primetan je značajan broj okupljenih lica sklonih vršenju krivičnih dela i prekršaja“, saopšteno je iz policije.

Dodaju da su okupljeni „rušilački lomili mobilijar, prevrtali kontejnere, nasrtali na prolaznike bahatim ponašanjem, izazivali nesigurnost kod građana i prolaznika“.

„Policija je dokumentovala aktivnosti i u toku je zakonom predviđena procedura upoznavanja nadležnog tužioca“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala