Jekaterinburg na nogama pred paradu: Svečani defile uz zvuke orkestra noću /video/

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaVojni orkestar na noćnoj probi Parade pobede u Jekaterinburgu
Vojni orkestar na noćnoj probi Parade pobede u Jekaterinburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Jekaterinburgu je održana prva noćna proba parade u okviru pripreme za obeležavanje 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. Glavnim trgom uralske prestonice prodefilovalo je oko 20 paradnih jedinica.

Na probi su učestvovali bubnjari iz Suvorovskog vojnog učilišta u ​​Jekaterinburgu, barjaktari sa zastavama, jedinice u uniformama iz perioda Velikog otadžbinskog rata, kao i kombinovani ženski vod počasne straže, koji prvi put učestvovuje u paradi.

U paradnom stroju takođe su prošle jedinice štaba i vazduhoplovnog udruženja Centralnog vojnog okruga, pravougaone formacije vojnika motorizovanih i železničkih jedinica, vojne policije, zatim zaposleni u Federalnoj službi za izvršenje kazni (FSIN), kao i kadeti Uralskog instituta državne vatrogasne službe i kombinovani bataljon pokreta „Junarmija“.

Kombinovani orkestar jekaterinburškog garnizona izveo je oko 30 svečanihm, kao i marševa dobrodošlice.

Prva noćna proba izvedena je uz poštovanje svih sanitarno-protivepidemijskih mera.

Paradni odred polaznika Rjazanjske gardijske više vazdušno-desantne komandne akademije na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija
„Sitno“ se broji do početka parade: U Rusiju stigli vojnici iz 12 zemalja

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je saopštio da će Parada pobede, povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu biti održana 24. juna.

Parada, koja se tradicionalno održava 9. maja, odložena je, po odluci predsednika, zbog pandemije virusa korona. Zbog virusa korona Dan pobede je 9. maja bio obeležen vazdušnom paradom u Moskvi. Nebo nad Moskvom ispunilo je 75 aviona i helikoptera, koji su leteli u različitim formacijama, a posebno su bile prikazane i specijalne akrobacije.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala