Uprava policije Crne Gore: Uhapšen sveštenik, odbio alkotest, udario policajca

© Sputnik / Nebojša PopovićVozilo policije Crne Gore
Vozilo policije Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija u Herceg Novom uhapsila je sveštenika Ž. V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz Uprave policije. RTCG piše da je sveštenik državljanin Srbije i da je kažnjen sa 1.300 evra.

Uprava policije saopštila je da je sinoć oko 23.30 u mestu Zelenika, prilikom redovne saobraćajne kontrole, kontrolisala vozilo kojim je upravljao Ž. V.

„Lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvredljivih reči. Ovo lice je osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predelu grudi, a prema njemu su upotrebljena sredstva prinude i Ž. V. je doveden u službene prostorije Centra bezbednosti“, navodi su iz Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je protiv Ž. V. nadležnom tužiocu podneta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala