Spejs-Iks nastavlja misije: Neverovatne scene na nebu /video, foto/

© Foto : screenshot/Space XLansiranje rakete Falkon 9
Lansiranje rakete Falkon 9 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada je kompanija Spejs-Iks u subotu 13. juna lansirala raketu „Falkon 9“ u svemir, izbacila je 58 „Starlink“ satelita i tri „Planet skaj-sat“ satelita u orbitu. Misija je bila uspešna, a na nebu je prizor bio neverovatan.

„Spejs-Iks“ lansirao je raketu u 5.21 ujutro, nešto više od jednog sata pre izlaska sunca, iz kompleksa svemirske lansirne stanice na Floridi. Dok se raketa pela na predjutarnje nebo, njen izduvni trag bio je osvetljen sunčevom svetlošću, stvarajući zadivljujući pogled, piše „Lajv sajens“.

Neki posmatrači su čak izvestili da su videli raketni manevr rakete „Falkon 9“ kad je  dotakao Spej-Iksov bespilotni brod na oko 600 kilometara u Atlantskom okeanu. Neke od ovih neverovatnih fotografija lansiranja možete videti zahvaljujući fotografima i gledaocima koji su svoju fascinaciju podelili na Tviteru.

Lansiranje rakete Falkon 9 u subotu bila je deveta misija lansiranja na desetine Starlinkovih internet-satelita odjednom, dok kompanija gradi megasazvežđe u orbiti. Sateliti su dizajnirani da omoguće pristup internetu velike brzine bilo gde na Zemlji, posebno na zabačenim lokacijama.

Lansiranje rakete „Falkon 9“ bilo je drugo od tri komercijalna lansiranja u subotu.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala