Klinč Nemačke i SAD na Tviteru zbog Kosova

© AP Photo / Markus SchreiberZastava Amerike, EU i Nemačke
Zastava Amerike, EU i Nemačke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački diplomata Volfgang Išinger reagovao je na Tviteru revoltiran što Ričard Grenel organizuje sastanak predstavnika Beograda i Prištine, 27. juna, u Beloj kući bez koordinacije sa Evropskom unijom. Grenel je na to, između ostalog, uzvratio da su potrebne akcije, a ne samo razgovori.

Neusklađeno sa EU? Reakcija iz Berlina, Pariza, Brisela? Šta ako EU pregovara o dubokim i inkluzivnim oblastima slobodne trgovine sa talibanima?“, napisao je Išinger.

Grenel je na to reagovao pitanjem zašto Išinger nije predložio Evropskoj uniji da preduzme korake ka liberalizaciji viza.

„Pozdravljamo sve akcije, a ne samo razgovore“, uzvratio je Grenel, aludirajući na neefikasnost Evropske unije u dijalogu i politici prema ovom pitanju uopšte, preneo je Tanjug.

​„Zašto ne biste postavili post da EU treba da preduzme korake u vezi s vizama — što su obećavali godinama? Narod Kosova i Srbije zaslužuje napredak“, napisao je Grenel na Tviteru.

Išinger ne vidi šta bi sprečavalo zajednički pristup SAD i EU.

„Setite se Bosne 95, setite se Kosova 98/99, setite se Kosova — Trojke 2007! Tada smo imali zajednički moto „Zajedno u, zajedno iz“. Dobro je funkcionisalo. Bojim se da se ovaj put neće dobro završiti“, prigovorio je Išinger.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala