Jaka eksplozija na granici: Severna Koreja digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom?

© REUTERS / KIM HONG-JIGranica Severne i Južne Koreje
Granica Severne i Južne Koreje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jaka eksplozija odjeknula je u graničnoj oblasti Severne Koreje, u blizini industrijskog kompleksa u Keasongu, javljaju mediji.

Mediji prenose da je zapravo Severna Koreja izvršila napad, tako što je digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesongu, rekli su južnokorejski zvaničnici.

Agencija Jonhap navodi da se vidi dim iz oblasti gde se prethodno čula eksplozija i dodaje da su vojni izvori rekli da pokušavaju da utvrde šta se tačno dogodilo.

​Severna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Pretnja je upućena kao odgovor na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Industrijski kompleks Kaesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.

Hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika Južne Koreje

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika, nakon incinenta na granici.

Prema južnokorejskim ministarstvima odbrane i ujedinjenja, Severna Koreja je digla u vazduh kancelariju u Kesongu u 14.49 sati po lokalnom vremenu.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala