Bi-Bi-Si emitovao seriju o Skripaljima: Iz Moskve kažu – zamislite da je Rusija to uradila

© AP Photo / Matt DunhamPolicijska traka u oblasti u kojoj su u nesvesnom stanju pronađeni bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u britanskom Solsberiju
Policijska traka u oblasti u kojoj su u nesvesnom stanju pronađeni bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u britanskom Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući televizijsku seriju o trovanju Sergeja i Julije Skripalj koja je počela da se emituje na engleskom kanalu „Bi-Bi-Si“, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je izjavila da ukoliko bi se takva serija pojavila u Rusiji, London bi optužio zemlju da se bavi propagandom i skrivanjem istine.
„Ako bi se takva serija pojavila kod nas sada, znate li šta rekli rekli u Dauning Stritu (adresa rezidencije britanskog premijera Borisa Džonsona)? Rusi odvlače pažnju javnosti od istrage, zapetljavaju stvar, to je propaganda Kremlja, namerno se bave dezinformacijama, kako ljudi nikada ne bi pronašli istinu. Eto to bi rekli“, izjavila je Zaharova u intervjuu za Jutjub kanal „Solovjov lajv“.

Ona je dodala da je „čitava stvar u potpunosti falsifikovana“ i da se radi o kolosalnoj mahinaciji „u tradicijama maglovitog Albiona (drugi naziv za Englesku)“.

Bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj u sudnici u Moskvi - Sputnik Srbija
Mi-6 sklonila bivšeg ruskog špijuna na Novi Zeland

Početkom marta 2018. godine u Solsberiju su otrovani bivši saradnik GRU Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen zbog veleizdaje i njegova kćerka Julija. London je za napad optužio Moskvu.

Rusija je u više navrata predlagala pokretanje zajedničke istrage, ali je Velika Britanija ignorisala tu inicijativu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala