Ruski lovci presreli američke avione iznad Baltika /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-27
Lovci Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snage protivvazdušne odbrane Rusije otkrile su dejstva strateškog aviona B-52H američkog ratnog vazduhoplovstva i izviđačkih letelica iznad neutralnih voda Baltičkog mora i uputile ruske lovce da ih prate, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Dežurne snage protivvazdušne odbrane Zapadnog vojnog okruga su 15. juna 2020. pravovremeno otkrile dejstva strateških bombardera B-52H američkog ratnog vazduhoplovstva i strane izviđačke avione iznad neutralnih voda Baltičkog mora i uputile ruske lovce da ih isprate“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se precizira da su, na značajnoj udaljenosti od državne granice Rusije, avione stranih država neprekidno pratili ruski radarski sistemi za praćenje. Za presretanje ciljeva u vazduh su podignuti lovci Su-27 pomorske avijacije Baltičke flote.

„Nije bilo dozvoljeno narušavanje državne granice Rusije. Letovi ruskih aviona izvršeni su u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora“, dodaje se u saopštenju.

Strateški i izviđački avioni američkog ratnog vazduhoplovstva i zemalja NATO-a lete iznad Baltičkog mora u okviru vojnih vežbi „Baltops 2020“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala