Ruska borbena avijacija iznad Podmoskovlja: Snimci generalne probe vazdušnog dela parade /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaLovci MiG-29 i Su-30SM akrobatskih grupa "Ruski vitezovi" i "Striži" na probi vazdušnog dela Parade pobede
Lovci MiG-29 i Su-30SM akrobatskih grupa Ruski vitezovi i Striži na probi vazdušnog dela Parade pobede - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posade vazduhoplovnih snaga Rusije održale su generalnu probu vazdušnog dela Parade pobede na nebu iznad podmoskovskog poligona Alabino.

Na probi je učestvovalo 75 aviona i helikoptera različitih vidova vazduhoplovnih snaga.

U sastavu paradnog stroja avijacije učestvovali su avioni Su-57 pete generacije, strateški nosači raketa Tu-160 i Tu-95MS, lovci Su-35S, Su-30SM, MiG-29 i MiG-31, bombarderi Su-34, Su-24M, jurišni avioni Su-25, borbeni helikopteri Ka-52, Mi-28N, Mi-35 i druge letelice.

Svi letovi održani su na visini od 200 do 500 metara, pri brzinama od 200 do 550 kilometara na čas, u zavisnosti od roda avijacije.

Ove godine zbog pandemije virusa korona otkazane su tradicionalne masovne manifestacije 9. maja, uključujući paradu na Crvenom trgu u Moskvi. Međutim, održan je vazduhoplovni deo Parade pobede. Tada je na nebu iznad Crvenog trga letelo 75 aviona i helikoptera. Vazdušne parade 9. maja održane su u još 32 grada Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala