Putin: Rusija uspela da ublaži posledice pandemije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na onlajn sastanku o realizaciji mera ekonomske podrške
Predsednik Rusije Vladimir Putin na onlajn sastanku o realizaciji mera ekonomske podrške  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je uspela da predupredi i ublaži posledice pandemije na ekonomiju i građane, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Bilo je potrebno rešiti dva problema — zaštiti bezbednost ljudi i preduprediti situaciju. Sve u svemu, uspevamo to da uradimo. Bilo je potrebno da se uspori razvoj epidemije i umanje njene negativne socijalne i ekonomske posledice“, rekao je Putin na sastanku o realizaciji mera preduzetih za ekonomsku i podršku socijalnoj sferi.

On je istakao da je logika delovanja vlasti bila da pre svega pruži podršku građanima, a posebno porodicama sa decom, obezbedi zaposlenje i pomogne preduzetnicima da sačuvaju posao i radne kolektive.

Laborant u laboratoriji Naučno-istraživačkog instituta uzima uzorke sa biološkim materijalom za proveru na postojanje virusa korona - Sputnik Srbija
Smanjuje se broj smrtnih slučajeva od virusa korona u Rusiji

„Svi paketi mera usvajani su razumno i dosledno, uzimajući u obzir razvoj situacije i stanje u ekonomiji i tržištu rada“, dodao je ruski predsednik.

Putin je konstatovao da je nezaposlenost u Rusiji porasla i da iznosi oko šest odsto, ali da to nije toliko dramatično kao u mnogim drugim zemljama, gde je ovaj pokazatelj dostigao 11-16 odsto. Pre početka pandemije, nivo nezaposlenosti iznosio je oko 4,5 odsto.

Ruski lider je istakao da je najbitnije koliko je opipljiva i blagovremena podrška konkretnim građanima, porodicama i preduzećima i kako oni sami ocenjuju efikasnost takvih mera.

Putin je u nedelju rekao da Rusija izlazi iz pandemije virusa korona uvereno i sa minimalnim gubicima. Šef države je izrazio nadu da će se ovaj trend nastaviti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala