Mitropolija: Nastavljen progon sveštenika

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorska Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je nakon litija koje su održane u više crnogorskih gradova, policija uručila pozive za saslušanje sveštenicima koji su u zahtevima podnetim Upravi policije za odobrenje javnih okupljanja bili navedeni kao organizatori.

Policija je pozive za saslušanja uručila sveštenicima u Podgorici, Danilovgradu, Baru, Budvi, Pljevaljima, Bijelom Polju…

Slobode su lišeni sveštenici Mirčeta Šljivančanin iz Podgorice i Željko Ćalić iz Danilovgrada. Oni su sinoć dali izjave a danas će biti saslušani nakon čega će se odlučiti o njihovom daljem zadržavanju ili puštanju na slobodu. Sveštenici su pre litije pozvali verni narod da poštuju zdravstvene mere koje je propisao NKT.

Podgorička policija je sinoć na početku litije pokušala da privede sveštenika Mirčetu Šljivančanina, ali to nije dozvolio okupljeni narod. Njemu su nakon litije poziv za saslušanje u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja uručila dva inspektora.

Otac Mirčeta Šljivančanin je posle 22:30 otišao u podgorički Centar bezbednosti da da izjavu gde je lišen slobode, a danas za 12 časova je zakazano saslušanje kod tužioca koji će odlučiti o njegovom daljem zadržavanju ili puštanju na slobodu.

Otac Željko Ćalić, paroh danilovgradski, posle litije u Danilovgradu priveden je u policiju gde je zadržan i danas će biti saslušan.

U policiju je na informativni razgovor sinoć nakon litija pozvano barsko sveštenstvo, a i u Budvi su izjave dali protojerej Boris Radović i đakon Pavle Lješković.

Za danas je najavljeno saslušanje i sveštenika Darka Pejića iz Bijelog Polja, gde je juče služen samo moleban a litija nije održana jer nije imala odobrenje policije.

U Pljevljima sinoć nije bilo litije a nakon odsluženog molebna u Crkvi Svete Petke policija je saslušala protojereja-stavrofora Sašu Janjića i Bojana Strunjaša. Oni su nakon date izjave pušteni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala