Krimski poslanik: Ideja Kijeva o stvaranju nove platforme o statusu poluostrva besmislena

© Sputnik / Vladislav Sergienko / Uđi u bazu fotografijaZnak Krim na graničnom prelazu Džankoj između Rusije i Ukrajine
Znak Krim na graničnom prelazu Džankoj između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Odbora za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Hempel, izjavio je da je besmisleno stvarati neke međunarodne platforme za razmatranje statusa krimskog poluostrva, pošto je to pitanje u potpunosti i neopozivo zatvoreno.
„Sve je to besmisleno. Nema šta da se razmatra. Krim je deo Ruske Federacije. Pitanje ruskog statusa poluostrva je zatvoreno u potpunosti i neopozivo“, rekao je Hempel za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, vreme je da kijevske vlasti prekinu da se bave objavljivanjem nemogućih i nesmotrenih zadataka i mešaju se u poslove susedne države.

Ukrajinska vlada ranije je saopštila da se zalaže za modernizaciju dijaloga sa Rusijom o rešavanju sukoba u Donbasu uz podršku međunarodnih partnera i za stvaranje posebne platforme o pitanju „povratka“ Krima. Saopštenje je objavljeno u programu aktivnosti vlade, čiji je nacrt podnet Vrhovnoj radi na usvajanje.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Ukrajini. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je konačno zatvoreno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala