Imitira šest meta istovremeno: Rusija razvija kompleks koji simulira vazdušne mete

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje krstareće rakete na morsku metu iz obalskog raketnog sistema "Utjos" tokom taktičkih vojnih vežbi Crnomorske flote na Krimu
Lansiranje krstareće rakete na morsku metu iz obalskog raketnog sistema Utjos tokom taktičkih vojnih vežbi Crnomorske flote na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija razvija novi kompleks „Ađutant“, koji je u stanju da simulira šest vazdušnih meta istovremeno, izjavio je načelnik vojne protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Aleksandar Leonov.
„(Fabrika) 'Kupol' je razvio univerzalni kompleks za imitiranje meta i obuku 'Ađutant', koji trenutno prolazi kroz državna testiranja. On će omogućiti reprodukciju akcija vazdušnog protivnika, obuku i procenu specijalista PVO taktičkih i operativnih nivoa“, rekao je Leonov u intervjuu za list „Nacionalna odbrana“.

Prema njegovim rečima, u sastav kompleksa „Ađutant“ ulazi pet tipova meta, koji imitiraju taktičku avijaciju, krstareće rakete, bespilotne letelice i helikoptere vatrene podrške.

„Kompleks omogućava kreiranje kompleksne vazdušne situacije sa maksimalno šest vazdušnih ciljeva istovremeno iz različitih pravaca i visina“, objasnio je general-potpukovnik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala