Sveštenici u pritvoru: Ocu Mirčeti i Ćaliću određeno zadržavanje do 72 sata

© Sputnik / Nebojša PopovićAdvokat Božo Milojević daje izjavu ispred zgrade suda u Podgorici
Advokat Božo Milojević daje izjavu ispred zgrade suda u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom sudu sveštenicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori parohu podgoričkom Mirčeti Šljivančaninu i Željku Ćaliću iz Danilovgrada određeno je zadržavanje 72 sata, jer je na sinoćnim litijama koje su ranije prijavili, bilo više od 200 građana.
Tužiteljka Jelena Protić zadržavanje je odredila zbog sumnje da danilovgradski paroh ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200, prenose „Vijesti“. Svešteniku Mirčeti Šljivančaninu takođe je određeno rešenje o zadržavanju na 72 sata, saopštio je njegov advokat Božo Milojević.

Ispred Osnovnog suda u Podgorici okupili su se građani koji su čekali epilog saslušanja sveštenika SPC.

Povodom ovih dešavanja još uvek se nisu zvanično oglasili ni Uprava policije, kao ni nadležna tužilaštva.

Podsetimo, sveštenik Mirčeta zadržan je sinoć u policiji nakon što je sinoć posle litije u društvu advokata otišao u Centar bezbednosti u Podgorici.

Više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvani su na razgovor u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili, bilo preko 200 građana, što je u suprotnosti sa merama donetim zbog pandemije virusa korona, rečeno je ranije nezvanično iz crnogorske policije portalu CDM.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala