Sprema se poziv sveštenicima na informativni razgovor, narod čuva oca Mirčetu /video/

© Foto : Fejsbuk/skrinšotUlazak inspektora u hram u Podgorici
Ulazak inspektora u hram u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska policija ušla je u Saborni hram Hrista spasitelja u Podgorici sa namerom da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina, javili su mediji. Međutim, protojerej stavrofor Velibor Džomić rekao je da nema policije u hramu, ali nije isključio mogućnost da neko od sveštenika bude pozvan na informativni razgovor.

"Nema nikakve policije u hramu", kratko je rekao Džomić za Sputnjik. On ipak nije isključio mogućnost da neko od sveštenika bude pozvan na informativni razgovor.

Protojereja Šljivančanina su, po rečima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije hteli da privedu, ali da ga je odbranio narod, prenose Vijesti.

"Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe", kazao je Šćepanović.

Šćepanović ne zna ništa o krivičnoj prijavi koju je, kako tvrde mediji, Tužilaštvo odbacilo.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je ranije večeras ispred Hrama Hristvovog Vaskrsenja u Podgorici da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".

Amfilohije je to rekao nakon povratka pred Hram Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je on predvodio.

Policija: Sveštenici pozvani zbog kršenja mera

Uprava crnogorske policije saopštila je večeras da je pozvala više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo više od 200 građana.

"Sveštenici su pozvani da daju izjave na okolnosti javnih okupljanaja suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti", rečeno je u Upravi policije, prenosi podgorički portal CdM.

Kako se navodi, izjave će dati oni sveštenici koji su prijavili skupove.

Večeras su u više gradova održane litije u organizaciji SPC u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojen krajem prošle godine.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala