Izbegavanje recipročnog napada – ruski „Iskanderi“ u blizini vojnih vežbi NATO-a

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaSamohodni lanser 9P78-1 "Iskander M"
Samohodni lanser 9P78-1 Iskander M - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odredi operativno-taktičkih sistema „Iskander“ Baltičke flote Rusije vežbali su u Kalinjingradskoj oblasti raketne napade na uslovnog protivnika, dok se na Baltičkom moru održavaju pomorske vojne vežbe zemalja NATO-a („Baltops 2020“), saopštila je Baltička flota.

„U okviru planiranih aktivnosti za borbenu obuku snaga Baltičke flote u Kalinjingradskoj oblasti odredi operativno-taktičkih sistema ‘Iskander’ odradili su vežbe izvođenja raketnih napada na uslovnog protivnika... Borbena priprema snaga Baltičke flote odvija se u svetlu vežbi ratnih mornarica Severnoatlantskog saveza na Baltičkom moru ‘Baltops 2020’“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da su raketaši Baltičke flote izvršili tajni upad u zadato područje, gde su izvršili pojedinačna i grupna elektronska lansiranja na mete koje simuliraju raketne sisteme, aerodrome, branjene ciljeve i komandne položaje uslovnog protivnika. Nakon toga su promenili položaj kako bi vežbali izbegavanje recipročnog napada.

U vežbama je učestvovalo više od 200 vojnika i oko 20 jedinica vojne i specijalne tehnike.

U pomorskim vežbama zemalja Severnoatlantskog saveza „Baltops 2020“ na Baltičkom moru učestvuje 17 zemalja-članica i dve partnerske zemlje NATO-a, oko 30 ratnih brodova, do 30 aviona i helikoptera, kao i oko tri hiljade vojnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala