„Adrija tur“ dobio prvog šampiona u Beogradu: Tim prejak za Krajinovića

© AP Photo / Darko VojinovicAustrijanac Dominik Tim na turniru „Adrija tur“
Austrijanac Dominik Tim na turniru „Adrija tur“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Austrijski teniser Dominik Tim šampion je ovogodišnjeg turnira u Beogradu, kojim je započeo „Adrija tur“. Tim je u borbi za trofej savladao srpskog igrača Filipa Krajinovića, rezultatom 4:3 (7-2), 2:4, 4:2.

Velika neizvesnost je vladala u prvom setu, tek posle taj-brejka je Austrijanac došao do prednosti i to sa nekoliko fenomenalnih bekhenda (4:3). Drugi set je Dominik bolje započeo, Filip je tražio lekarsku pomoć, nije delovalo dobro. Međutim, Krajinović je pronašao snagu, Tim je napravio nekoliko grešaka tako da je prednost brzo anulirana (2:4). Usledio je odlučujući, treći set. U prva dva gema nije bilo mnogo uzbuđenja, ali je u trećem Tim došao do četiri vezane brejk lopte, prvu nije iskoristio, da bi kod druge Filip poslao lopticu u mrežu i tako pomogao rivalu. Poslednji gem je bio fenomenalan, najbolje u prilog tome govori poen kojim je Tim došao do meč-lopte, lob Krajinovića je bio savršen, Dominik je to stigao i udarcem kroz noge došao do poena. Filip je potom lopticu poslao u aut.

Dominik Tim obezbedio je mesto u finalu pobedom protiv Bugarina Grigora Dimitrova u napetokm okršaju za posldenji meč. Tim je slavio u dva tesna seta – 4:3(7:2), 4:3(8:6).

​U prvom setu su oba igrača osvajala svoje servis gemove pa je ovaj deo meča rešen tajbrejkom u kome je dominantan bio Austrijanac.

Đoković pobedio za Krajinovića

Đoković je uspeo da pobedi Zvereva u tri seta, zbog čega nije došao do borbe za trofej, ali je omogućio sunarodniku i velikom prijatelju da uđe u finale, prenosi RTS.

Uprkos ubedljivo dobijenom prvom setu, Đoković je naprasno prestao da igra i počeo nonšalantnije da se ponaša na terenu. Grešio je u serijama, loše birao udarce.

Filip Krajinović je savladao Viktora Troickog u polufinalu. Pobedio je sa 2:0 (4:0, 4:3), a učešće u finalu  obezbeđeno mu je zahvaljujući rezultatu iz meča Đoković - Zverev.

Lajović predao zbog povrede, Milojević do druge pobede

Srpski teniser Nikola Milojević ostvario je drugu pobedu na „Adrija turu“, pošto je njegov rival Dušan Lajović morao da preda meč zbog povrede na kraju prvog seta koji je Milojević dobio sa 4:3 (0).

Prvi set trajao je 25 minuta i, kada se očekivao nastavak, Lajović je pružio ruku rivalu.

Još nije poznato koju tačno povredu ima Lajović i koliko je ona ozbiljna, prenosi Sport klub.

„Adrija tur“, koji organizuje najbolji teniser sveta Novak Đoković, okuplja najveća svetska teniska imena u Beogradu i humanitarnog je karaktera.

Turnir se posle Beograda seli u Zadar, Banjaluku i Sarajevo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala