Đoković: Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije odluke da „Adrija tur“ ne dolazi u Crnu Goru

© AP Photo / Darko VojinovicNovak Đoković na turniru Adrija tur u Beogradu
Novak Đoković na turniru Adrija tur u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja doneo je odluku da se 27. i 28. juna najveće teniske zvezde u regionu ipak neće okupiti u Crnoj Gori. Zadar je spreman da ugosti učesnike teniskog karavana „Adrija tur“ i najboljeg igrača sveta.

„Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci, koja bi samo za tu priliku bila uvezena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje – tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo“, kazao je direktor turnira Đorđe Đoković, prenosi „Sport klub“.

„Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje ’Adrija tura’ na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo“, naglasio je.

„Uvereni smo da će se prilike promeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrijednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu“, izjavio je Đorđe Đoković.

Novak Đoković i njegov organizacioni tim planirao je da se 27. i 28. juna u Crnoj Gori održi treći turnir, nakon beogradskog i zadarskog.

Novak Đoković na meču protiv Viktora Troickog - Sputnik Srbija
Preokret Zvereva za pobedu protiv Krajinovića

Petar Mirić iz Organizacionog odbora turnira u Zadru, koji je na programu narednog vikenda, kako navode mediji, čuo je da je Crna Gora – otkazana.

„U Zadar dolazi najbolji svetski teniser koji će se uz pratnju naših najboljih igrača predstaviti zadarskoj publici. Ovaj ’Adrija tur‘ je ideja Novaka Đokovića. Beograd, Banjaluka, Zadar i Crna Gora, gde je turnir, ipak, koliko mogu da čujem, otkazan“, kazao je Mirić.

Zadar i hrvatska publika sa ushićenjem očekuju mečeve Đokovića, Čilića, Ćorića...

„Napominjem kako Đoković igra samo na velikim turnirima i gotovo ga je nemoguće videti uživo negde drugde. Malo gradova se tim može podičiti i zato poseta mora da bude velika. Pozivam sve da dođu da pozdrave Đokovića i da na delu vide majstorije velikana teniskog sporta“, zaključio je Mirić.

„Adrija tur“ je počeo juče u Beogradu, a pored Đokovića od svjetskih asova, igraju Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov.

Juče je objavljeno da će se u Banjaluci održati turnir 3. i 4. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala