Nova privođenja zbog pretnji Srbima u Hrvatskoj, navijači „Dinama“ se izvinjavaju

Pratite nas
Šest osoba uhapšeno je u Zagrebu zbog jezivih pretnji Srbima u Hrvatskoj, u kojima se na skaredan način spominju žene i deca. Navijači zagrebačkog „Dinama“, čiji su članovi, noseći ustaška znamenja, uputili pretnje, izvinili su se zbog tog skandala.

Zagrebačka policija saopštila je da je šest osoba uhapšeno zbog isticanja transparenta sa natpisom „J.....o srpske žene i decu“ i izvikivanja parola „Ubij, ubij Srbina“, prenosi Jutarnji list. Prethodno je u petak objavljeno da su četiri osobe zbog toga uhapšene.

Grupa mladića, sa ustaškim i znamenjima navijača „Dinama“, istakla je sramotan transparent u Zagrebu, zbog čega je reagovalo Srpsko nacionalno veće.

„Kukavice su oni koji se kriju, imena neću objaviti jer je kampanja, ja se njih ne bojim! Mi se njih ne bojimo. Ali znam čega se oni boje. Boje se svoje prošlosti i onog što rade. Ako se ovo nastavi, debelo ćemo razmotriti kako ćemo učestvovati u izborima. To može biti štetno, može zaustaviti mnogo toga, ali posegnućemo za tim! Naćićemo način“, poručio je predsednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Navijači „Dinama“ iz zagrebačkog naselja Kustošija, gde se incident dogodio, objavili su na svom Fejsbuk profilu izvinjenje.

„Poruka je za svaku osudu i izgovora nema. Moramo reći da to nije bilo delo svih nas, nego određenih pojedinaca. Odgovorni će za to snositi posledice, a vas molimo da vam grupa ne padne u očiima zbog lošeg ponašanja pijanih klinaca“, stoji između ostalog u izvinjenju.

Na ove strašne pretnje reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Oni nisu uvredili samo žene već i decu. Ti ljudi treba da idu na lečenje jer je očigledno da su u pitanju pedofili, a silovatelji idu uvek u istu kategoriju sa pedofilima“, rekao je Vučić i dodao kako je siguran „da to nije većina hrvatskog naroda“.

Incident je osudio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

„Bilo šta tako ja najoštrije osuđujem, tome nema mesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dileme, neprihvatljivo je i za svaku osudu“, rekao je Plenković u Vukovaru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala