Zaharova povodom Dana Rusije: Patriotizam nije samo ljubav ka otadžbini

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je povodom Dana Rusije, koji se obeležava danas, da patriotizam za nju ne označava samo ljubav ka otadžbini, već i ka njenoj prirodi, istoriji, ljudima, kao i profesionalni odnos prema svom poslu.

„Pored ljubavi ka otadžbini, patriotizam za mene ima još jednu dimenziju – to je profesionalni odnos ka poslu, služba profesiji za koju si odgovoran“, istakla je ona.

Kako je navela, čovek može da se bavi čime god želi, ali to mora da radi iskreno i kvalitetno, da se daje celim bićem, jer je to glavna osobina patriotizma.

„Možeš da voliš svoju otadžbinu, na rečima, simbolično, jer znaš njenu istoriju i kulturu, ali da svoj posao obavljaš nekvalitetno jer te mrzi, a znaš da možeš mnogo više od toga. Jel se to tumači patriotizmom – ne baš. Kada voliš zemlju, prihvataš sve što ti ona pruža, međutim, ti si dužan i njoj svojim trudom da uzvratiš“, dodala je Zaharova.

Dan Rusije se obeležava 12. juna . Tog dana 1990. godine usvojena je Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije, a kroz tačno godinu dana, 12. juna 1991. održani su direktni izbori za predsednika zemlje, prvi u istoriji Rusije.

Svoj zvanični naziv – Dan Rusije, praznik je dobio 2002. godine i slavi se u celoj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala