Veliki praznični koncert „Mi smo zajedno“

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaKoncert povodom Dana Rusije
Koncert povodom Dana Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki praznični koncert „Mi smo zajedno“, u čast Dana Rusije, počeo je na Crvenom trgu u Moskvi.

Koncert prenosi i ruska državna televizija. Ranije je najavljeno da predsednik Rusije Vladimir Putin neće učestvovati na koncertu.

Na koncertu učestvuju najveće ruske zvezde, među kojima su Oleg Gazmanov, Grigorij Leps, Larisa Dolina, Nikolaj Rastorgujev, Ivan Besonov i Elisej Misin, Tamara Gverdciteli, Aleksandr Rozenbaum, Polina Gagarina, Dima Bilan i mnogi drugi.

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPraznični koncert povodom Dana Rusije
Veliki praznični koncert „Mi smo zajedno“ - Sputnik Srbija
Praznični koncert povodom Dana Rusije

Povodom praznika Kremlj, zgrada ruske vlade i mnogi drugi poznati objekti u Moskvi osvetljeni su bojama ruske zastave, ali su napravljene i projekcije kratkih video-priloga u znak zahvalnosti lekarima, medicinskim sestrama i čitavom osoblju koji su se u bolnicama širom zemlje borili protiv virusa korona.

​Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je građanima Dan Rusije, naglasivši da je cela teritorija Ruske Federacije, od Kalinjingrada do Kurilskih ostrva, kao i od severnih arktičkih mora do Krima, prepuna slavne istorije.

„Za svakog od nas je otadžbina – porodica, porodična kuća, rodna zemlja. Na beskrajnim prostorima od Kalinjingrada do Kurilskih ostrva, od severnih arktičkih mora do Krima stvarala se naša hiljadugodišnja istorija. Ona je prepuna slavom i ponosom, herojstvom naših predaka, njihovom verom i ljubavlju prema otadžbini“, rekao je Putin.

On je prethodno učestvovao u činu podizanja državne zastave povodom u Parku pobede u Moskvi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala