Osmo svetsko čudo: U izgradnju hrama vojske Rusija uložila „i srce i dušu“

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaGlavni hram oružanih snaga Rusije
Glavni hram oružanih snaga Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov je u ekskluzivnom intervjuu za program „U međuvremenu“ na televizijskom kanalu „Zvezda“ ispričao kako su svi učesnici u izgradnji glavnog hrama oružanih snaga zemlje uložili „srce i dušu“ kako bi uspeli da ga podignu neverovatnom brzinom.

On je istakao da se ta velika građevina pojavila izuzetno brzo zahvaljujući koordinisanom radu svih ljudi.

„Naravno, hram Pobede mora da ima simboličan datum - 9. maj 2020. godine, u čast 75. godišnjice Velike pobede (u Drugom svetskom ratu). U tom trenutku kada je kamen postavljan, preliminarna skica je već bila spremna, ali je istovremeno Sergej Kužugetovič (Šojgu, ruski ministar odbrane) odlučio da formira dva saveta: jedno tehničko, drugo umetničko“, izjavio je Ivanov.
Izgradnja hrama Oružanih snaga Rusije - Sputnik Srbija
Završena izgradnja donjeg nivoa glavnog hrama ruske vojske /video/

On je rekao da su u radu saveta učestvovali poznati skulptori, dizajneri i arhitekte, a svaki od njih je uložio „srce i dušu“ u svoj rad, trudeći se da „odbrane“ sve odluke u izgradnji hrama.

„U početku su bili pomalo skeptični, jer je eksterijer hrama nestandardan. Veoma je teško kombinovati brutalnost, vojsku i oružane snage, što treba da simbolizuju snagu, pobedu i svete kanone. Čini mi se da smo u potpunosti uspeli da ostvarimo cilj. Strane delegacije i ambasadori koji su posetili hram, govore da je hram osmo čudo sveta“, rekao je Ivanov.

Ranije je ruski zamenik ministra odbrane izjavio da su prilikom izgradnje i u procesu nastanka hrama korišćene najnaprednije tehnologije, uključujući holograme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala