Tramp zapretio: Deo grada su preuzeli teroristi, moraju biti zaustavljeni

Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će kvart u Sijetlu koji drže demonstranti vratiti pod kontrolu snaga reda.

Nakon višednevnih nasilnih protesta, policija je u ponedeljak povučena iz jednog kvarta u Sijetlu, a taj deo grada je nazvan „autonomna zona“.

Tramp je situaciju ocenio kao „preuzimanje grada od domaćih terorista“. On je upozorio guvernera i lokalne vlasti da će ako oni ne vrate grad od „anarhista“ to učiniti on.

„Da je bilo više žilavosti, ne bi bilo tolikog razaranja grada kao u Mineapolisu i Sietlu. Mislim, da vidimo šta se događa u Sietlu ... Reći ću vam, ako oni ne poprave situaciju, mi ćemo“, rekao je Tramp za „Foks Njuz“.

Tramp: Ojačati policiju, ne etiketirati milione kao rasiste

Tramp je rekao da će njegova administracija više ulagati u obuku policije i ocenio da SAD ne mogu da napreduju tako što će milioni Amerikanaca biti etiketirani kao rasisti.

Tramp je posle više od dve nedelje protesta protiv policijske brutalnosti, izazvanih smrću Džordža Flojda, ocenio da su Sjedinjenim Američkim Državama potrebne jače policijske snage, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa.

Istakao je da su Amerikanci „dobri i moralni ljudi“.

„Moramo da radimo zajedno kako bismo se suprotstavili netrpeljivosti i predrasudama, ali nećemo napredovati niti izlečiti rane ako pogrešno etiketiramo desetine miliona poštenih Amerikanaca kao rasiste ili ljude s predrasudama“, naveo je Tramp.

On je u obraćanju više puta pohvalio policijske snage, a one koji koriste preteranu silu označio kao „trule jabuke“.

On je ocenio da će pokušaji za rasno pomirenje ići „brzo i lako“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala