„Zapalili poligon“: Ruski artiljerci uništili „neprijatelja“ /video/

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruskih artiljeraca
Vojne vežbe ruskih artiljeraca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom vežbi u Novgorodskoj oblasti na poligonu Mulino artiljerci su uništili uslovnog protivnika vatrom iz svih oruđa, saopštila je pres-služba Zapadnog vojnog okruga (ZVO).

Na njima su učestvovale sve vrste artiljerijskog oruđa, kao i raketnih kompleksa sastava, kao što su višecevni raketni sistemi „Grad“, „Tornado-G“, „Uragan“, haubice „Msta-S“, „Msta-B“, minobacači 2S12 „Sani“, protivtenkovski raketni sistemi „Šturm-S“, operativno-taktički raketni kompleksi „Iskander-M“ i druge jedinice artiljerijske vojne tehnike.

Na vežbama je ukupno učestvovalo oko 300 vojnika i 70 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike tenkovske armije ZVO.

Divizion višecevnih raketnih bacača kalibra 122 milimetara BM-21 „Grad“ je predviđen za pogađanje žive sile, neoklopne tehnike i oklopnih transportera u području koncentracije artiljerijskih i minobacačkih baterija, komandnih centara i drugih ciljeva.

Sistem Grad - Sputnik Srbija
„Grad“ će postati „Tornado“

Samohodna haubica 2S19M2 kalibra 152 milimetara puštena je u upotrebu  2014. godine i predstavlja modernizaciju poznate samohodne haubice 2S19M „Msta-S“.

Namenjena je za uništavanje taktičkog nuklearnih sredstava, artiljerijskih i minobacačkih baterija, tenkova i drugih oklopnih vozila, protivtenkovskih sredstava, žive sile, sredstava protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane, komandnih mesta, kao i za uništavanje utvrđenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala