Milo Lompar o Crnog Gori, dijalogu Beograda i Prištine i „izbacivanju“ Desanke Maksimović

© SputnikOd četvrtka do četvrtka
Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve neizvesnija situacija u Crnoj Gori i najava litija, nova platforma o dijlogu koju je predstavio kosovski premijer, može li Kosmet biti tema cenkanja kao i izbacivanje dela Desanke Maksimović iz srednje škole su teme o kojima ćemo razgovarati sa profesorom Filološkog fakulteta Milom Lomparom.
Od četvrtka do četvrtka Milo Lompar

Njega u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ pitamo da li nakon prodaje dela zemljišta i vodenice manastira Sv. Trojice kod Pljevalja, rušenja konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja i podizanja krivične prijave protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Amfilohija može da se nastavi dijalog sa predstavnicima vlasti ili Crna Gora ide u političku i društvenu neizvesnost? Ima li crnogorska opozicija snage da se na predstojećim izborima na odgovarajući način suprotstavi vladajućoj koaliciji? Kakav dijalog Beograda i Prištine možemo da očekujemo kada kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da „teritorijalni integritet“ neće biti tema razgovora? Da li je Kosovo može da bude premet cenkanja kao što tvrde pojedini kosovski analitičari? Kako je došlo do izbacivanja dela pesnikinje Desanke Maksimović iz završnih razreda srednjih škola i da li će to biti presedan?

Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B i gledajte na našem Jutjub kanalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala