Severna Koreja preti Americi: Obuzdajte svoj jezik ili ...

© AP Photo / Korean Central News AgencySevernokorejski lider Kim Džong Un
Severnokorejski lider Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države nemaju pravo da komentarišu odnose dve Koreje, kao i da je u interesu Vašingtona da ćuti ako želi da predstojeći predsednički izbori proteknu bez problema.

To je ta zemlja saopštila nakon što je Stejt department objavio da je razočaran što je Severna Koreja prekinula komunikaciju sa Južnom Korejom.

„Ako SAD tako bezbrižno guraju nos u tuđe poslove, umesto da se bavi svojim unutrašnjim pitanjima, u trenutku kada je politička situacija u toj zemlji u najgoroj konfuziji, može da naiđe na neugodnu stvar sa kojom je teško suočiti se“, izjavio je generalni direktor za poslove sa SAD pri severnokorejskom Ministarstvu spoljnih poslova Kvon Džong Gan, prenosi Rojters pozivajući se na KCNA.

On je dodao da bi SAD trebalo da „obuzdaju svoj jezik“ i rešavaju sopstvene probleme ukoliko ne žele da se „nakostreše“.

„To bi bilo dobro ne samo zbog njihovih interesa, već i zbog lakšeg održavanja predstojećih predsedničkih izbora“, dodao je Kvon Džong Gan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala