Rusija: Amerikanci navikli da svuda izigravaju „supermene“ i „gazde“, ali to kod nas ne prolazi

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Federacije Rusije
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerikanci su navikli da smatraju sebe „supermenima“ u bilo kojoj zemlji u kojoj se nalaze i da ne uzimaju u obzir lokalno zakonodavstvo, izjavio je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič povodom neuspelog pokušaja američkih vojnika da prepreče put ruskoj patroli u Siriji.

Klincevič je istakao da su se u datoj situaciji oni susreli sa ljudima koji se „ne pecaju“ na takvo ponašanje i da su sada američki vojnici prinuđeni da izmišljaju opravdanja za svoj postupak.

„U stvari je to sve povezano sa jednom stvari ─ da se pokaže ko je gazda u kući. Ali je to nemoguće uraditi sa Rusima“, istakao je senator za radio stanicu „Govori Moskva“.
Patrola ruske vojne policije u sirijskom Idlibu - Sputnik Srbija
Objavljen snimak incidenta američkih i ruskih vojnika u Siriji /video/

On je dodao da su u takvim situacijima svi dužni da se usredsrede na međunarodno pravo, redosled patroliranja koji je odredilo rukovodstvo zemalja, a u okviru kojeg svako treba da se ponaša u skladu sa pravilima kretanja saobraćaja i dobijenim sporazumima.

„Zbog toga je ovo obična provokacija na nekom primitivnom nivou dečačke dominacije“, zaključio je Klincevič.

Podsetimo, američki vojnici pokušali su da u sredu da pregrade put ruskoj vojnoj patroli u Siriji, ali ih je „izdalo“ njihovo oklopno vozilo, saopštio je Sputnjiku izvor sa lica mesta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala