Od 1. jula letovi za Egipat i otvaranje nekih letovališta

© AFP 2016, KHALED DESOUKIPrazno letovalište Šarm el Šeik u Egiptu
Prazno letovalište Šarm el Šeik u Egiptu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Egipat će od 1. jula dozvoliti međunarodne letove i dolazak stranih turista u letovališta najmanje pogođena pandemijom, saopštili su zvaničnici ove zemlje.

Strani turisti moći će da posete jug Sinajskog poluostrva na kojem se nalaze poznata letovališta Šarm el Šeik i Dahab, oblast uz Crveno more poznatu po Hurgadi i Mersi Alamu, kao i Mersu Matruh na obali Sredozemnog mora, preneo je Tanjug navode Rojtersa.

Egipat takođe najavljuje ublažavanje još nekih mera u naredne dve nedelje, kao što je skraćenje policijskog časa koji je na snazi tokom noći za jedan sat, dok će prodavnice moći da rade sat vremena duže.

Od 1. jula ova moglo bi biti dozvoljeno i otvaranje džamija u onim oblastima koje beleže mali broj zaraženih, a razmatra se i mogućnost održavanja ispita na kraju školske godine za učenike završnih godina srednjih škola kasnije u toku ovog meseca.

Javne plaže i parkovi ostaće zatvoreni do kraja juna.

U Egiptu je od početka epidemije korona virusom zaraženo 38.284 ljudi, dok je od posledica zaraze preminulo 1.342 obolelih. U poslednje dve nedelje broj novoobolelih od kovid 19 u ovoj zemlji sa oko 100 miliona stanovnika premašuje hiljadu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala