Kremlj: Nadamo se da se novi planovi o sankcijama neće realizovati

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac u Moskvi
Kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj se nada da predlozi o novim američkim sankcijama protiv Rusije neće biti realizovani, restrikcije ne doprinose normalizaciji bilateralnih odnosa, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Pratimo izveštaje o takvim izjavama i predlozima o novim ograničenjima. Ovakva ograničenja generalno smatramo nezakonitim sa stanovišta međunarodnog prava i, naravno, možemo samo da žalimo zbog novih impulsa koje neki pokušavaju da daju američkoj politici“, odgovorio je Peskov na pitanje da li je Kremlj upoznat sa takvim planovima.

„To ni na koji način ne doprinosi normalizaciji naših bilateralnih odnosa. Očekujemo da će ti planovi ostati na nivou izjava i da se ni na koji način neće materijalizovati“, dodao je on.

Žrtvovanje rusko-američkih odnosa

Peskov je naveo da Kremlj žali što se za američke političare tokom predizborne kampanje Rusija i odnosi sa njom žrtvuju, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov.

„Generalno, kako se razvija predizborna kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama, naša država i bilateralni rusko-američki odnosi tradicionalno za američke političare postaju žrtva koja se mora prineti ako želite da postignete neki uspeh na izborima“, naglasio je Peskov i dodao da Moskva žali zbog toga.

Radna grupa Republikanske partije američkog Kongresa podnela je u sredu izveštaj u kome preporučuje pooštravanje sankcija prema Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala