Bajden zapretio Trampu vojnim pučem

© AP Photo / Charles KrupaBivši potpredsednik SAD Džo Bajden
Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat Demokratske partije na narednim izborima Džo Bajden smatra da aktuelnog predsednika čeka vojni puč ako odbije da prizna poraz na predsedničkim izborima, javlja Si-En-En.

Na pitanje novinara šta Bajden misli šta se može desiti ako Tramp izgubi na predsedničkim izborima u novembru, ali odbije da prizna njegove rezultate i napusti svoju funkciju, bivši potpredsednik SAD je odgovorio da bi u tom slučaju vojska mogla da pomogne.

„Obećavam vam, apsolutno sam siguran, da će ga oni brzo izvesti iz Bele kuće“, naveo je Bajden.

On je dodao da se u američkoj vojsci mnogi protive pokušajima aktuelnog predsednika SAD da pretvore Ameriku u militarističku državu i izjavio da se ponosi vojnicima koji su nedavno kritikovaoli Trampa.

Slično mišljenje je izrazio i član Predstavničkog doma iz Luizijane, demokrata Sedrik Ričmond. Po njegovim rečima, vojnici će se umešati, ako se Tramp usprotivi rezultatima izbora.

„Siguran sam da će se generali i drugi ljudi aktivirati i osigurati mirnu predaju vlasti“, izjavio je političar.

Ranije su mediji pisali da postoji konflikt između Donalda Trampa i šefa Pentagona Marka Espera, nakon što je taj javno saopštio da ne želi da koristi vojnu silu za gušenje protesta koji su zahvatili SAD nakon smrti afroamerikanca Džordža Flojda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala