Vučić otkazao sve predizborne skupove

© Foto : screenshotAleksandar Vučić - onlajn skup Srpske napredne stranke
Aleksandar Vučić - onlajn skup Srpske napredne stranke   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je večeras na sednici Izbornog štaba da svi predizborni skupovi stranke, uključujući i veliki skup u Novom Sadu i završni skup u Nišu, budu otkazani, prenose beogradski mediji.

Kako mediji prenose, lider SNS nije hteo ni na koji način da ugrozi stanje stanovništva, pogotovo jer se na predizbornim skupovima najjače stranke u zemlji očekivao veliki broj ljudi.

Prvi takav skup trebalo je da se održi u petak Novom Sadu, na kojem se očekivalo prisustvo najmanje 30.000 pristalica naprednjaka.

Vučić je večeras na sednici Izbornog štaba SNS izneo ovaj predlog iako je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od dramatične i uprkos tome što je stav stručnjaka, pre svega lekara epidemiologa, da ne treba zabranjivati masovna okupljanja, a dokaz za to je večerašnji derbi Zvezde i Partizana koji će biti odigran pred nekoliko desetina hiljada ljudi.

Obrazlažući svoj predlog na sednici Izbornog štaba, Vučić je naveo da organizovanjem masovnih predizbornih skupova ne želi da ugrozi zdravlje ni jednog jedinog čoveka, jer je zdravlje i bezbednost građana Srbije iznad politike.

Vučićev predlog usvojen je tesnom većinom, navode mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala