Ukrajinski političar: Treba baciti nuklearnu bombu na Moskvu i Budimpeštu

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik iz stranke Evropska solidarnost Petra Porošenka Taras Bilan apelovao je na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da detonira nuklearne bombe u Budimpešti, Moskvi i Sankt Peterburgu da bi se „zaštitili od napada Mađarske i Rusije“, piše ruski portal „Strana.ua“.

Ukrajinski političar je na taj način odreagovao na planove vlasti u Ukrajini da izvrše administrativno-teritorijalnu reformu nakon koje bi se u Zakarpatskoj oblasti mogao pojaviti „mađarski“ region sa centrom u Beregovu.

„Danas Mađarska, sutra će takve ustupke zahtevati i Rumunija. A što se tiče Rusije – ona otvoreno govori o oružanom napadu s ciljem okupiranja Odeske, Hersonske i Nikolajevske oblasti“, napisao je poslanik na svojoj stranici na Fejsbuku. Važno je istaći da Kijev optužuje Rusiju za umešanost u sukobu na jugoistoku Ukrajine, dok Rusija odbacuje te optužbe.

Ukrajinski poslanik predložio je akcioni plan koji, po njegovom mišljenju, treba realizovati kako bi se sprečio „upad“ u zemlju. Bilan smatra da Zelenski treba naložiti operatoru svih aktivnih nuklearnih elektrana u zemlji „Energoatomu“ da što pre „napravi 100-150 nuklearnih bombi i takozvanih 'prljavih' bombi u cilju obuzdavanja spoljnog agresora“.

„Treba instalirati bojeve glave sa nuklearnim punjenjem na rakete tipa RK-360MC 'Neptun' sa unošenjem koordinata na teritorijama Mađarske i Rusije. Treba napraviti 50-100 grupa za izviđanje i sabotažu koje će činiti dobrovoljci i volonteri 'prvog talasa mobilizacije'. Predati im napravljene 'prljave bombe' sa naredbom da ih postave pored vojnih objekata u Budimpešti, Sankt Peterburgu i Moskvi“, napisao je političar.

Odnosi između Kijeva i Moskve naglo su se pogoršali 2014. godine nakon ujedinjenja Rusije i Krima i početka oružanog sukoba u Donbasu. Ukrajina redovno optužuje Rusiju da je umešana u sukob na jugoistoku svoje teritorije. Moskva negira sve optužbe Kijeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala