U Bugarskoj do kraja juna produžena vanredna epidemiološka situacija

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLekari sa pacijentom u bolnici za lečenje zaraženih virusom korona
Lekari sa pacijentom u bolnici za lečenje zaraženih virusom korona  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Bugarskoj će do kraja juna biti produžena vanredna epidemiološka situacija, objavio je premijer Bojko Borisov posle sastanka Saveta ministara. Prvobitno je režim trebalo da bude ukinut 14. juna.

U tri naselja u Bugarskoj u oblasti Sliven, Pazardžik i Razgrad, poslednjih dana je zabeležen nagli rast broja zaraženih virusom korona.

„Smatramo da rast broja pacijenata potiče iz Dospata, Sirnice i sela Jasenec. Ulažemo napore da kontrolišemo situaciju bez uvođenja kontrole u gradovima, bez stvaranja panike i straha i bez zaustavljanja rada proizvodnih pogona. Tako treba i nastaviti – održavajući disciplinu, distancu i dezinfekciju“, rekao je Borisov.

Radnici u zaštitnim odelima dezinfikuju stepenište i ulaz u crkvu u Sofiji - Sputnik Srbija
U Bugarskoj može ostati vanredna situacija do kraja meseca

On je istakao da pandemija nastavlja da se širi.

„Raduje činjenica da broj izlečenih raste u uslovima skoro običnog načina života u oblasti kulture, privrede, poslovanja i svega ostalog“, dodao je on.

U Bugarskoj je juče zabeleženo 83 nova slučaja virusa korona, danas – 79, od kojih je većina registrovana u oblasti Sliven. Ukupan broj zaraženih je 2.889.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala