Tivat pod blokadom, meta policije — krstionica na Miholjskoj prevlaci

© Sputnik / Nebojša PopovićNarod brani krstionicu
Narod brani krstionicu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon jutrošnjeg rušenja konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja, lako bi se moglo desiti da danas dođe i do novog nasrtaja na Krstionicu na Miholjskoj prevlaci, upozorava grbaljski paroh, otac Miajlo Backović, koji sa lica mjesta poziva narod da brani krstionicu.

„U svijetlu jutrošnjih napada na manastir Svetoga Vasilija u Ulcinju očekivano je da je policija koja je došla u ogromnom broju u mali grad Tivat, a sa njima i ista ekipa interventne iz Herceg Novog koja je bila prvog na drugi april kada su napadali manastir, dakle — došla zbog krstionice“, kaže Backović za Sputnjik.

Otac Backović kaže da u crkvi znaju u kom duhu se kreće cijela priča, te da će režim to pokušati ciljano da uradi.

„U svakom slučaju, mi smo ovdje na Miholjskoj prevlaci, narod se okupio i okuplja se i nećemo naravno dati da se sruši naša svetinja. Čekamo, dežuraćemo i svi smo spremni“, kaže otac Miajlo, uz napomenu da ne postoji pravni osnov za rušenje krstionice.

„U slučaju da dođu ovdje, to bi bilo klasično pravno nasilje i bezakonje, zato što smo mi na sudu oborili rešenje o rušenju naše krstionice. Što znači da bi oni morali na sudu da dobiju novo rešenje, a tu bi morao da bude prisutan i naš advokat. Ali pošto živimo u zemlji bezakonja, očekivano je da oni i pored svega toga opet krenu na naš manastir, jer su i prošli put krenuli bez ikakvog naloga“, upozorava Backović.

Grbaljski paroh takođe podsjeća i na staru izreku da „onaj koga je zmija ujela i guštera se boji“.

„Mi se ne bojimo, ali smo spremni i očekujemo da se u svjetlu događaja i ovdje nešto desi, pogotovo što pratimo kretanje policije, a Tivat je mali grad koji je potpuno blokiran i na svakom skretanju su policajci sa maricama i iz interventne jedinice.“

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala