Ruski general: U Rumuniji prisutna specifična rusofobija

Pratite nas
Specifična rusofobija zahvatila je Rumuniju, smatra predsednik Opšteruske organizacije „Oficeri Rusije“, general-major Sergej Lipovoj, komentarišući vest da bi Bukurešt mogla da proglasi Rusiju neprijateljskom državom

Lipovoj je izjavio da, kada države NATO-a sada već otvoreno nazivaju Rusiju agresorom, to „nije vest“, ali se izbor saveznika po principu „protiv koga ćemo se udružiti“ pretvorio u otvorenu rusofobiju.

„Kao što vidite na primeru Rumunije, prilično je jednostavno dobiti podršku SAD – dovoljno je optužiti Rusiju za agresivno ponašanje, a činjenica da Amerika i NATO sami izazivaju novu trku u naoružanju, nikog ne brine“, dodao je on.

Po mišljenju generala, sve izjave rumunskih vlasti su „ništa drugo, već pokušaj da se dodvori Americi, na šta Rusija ne treba da obraća posebnu pažnju“.

„Izgleda da države NATO-a nisu razmišljale o tome da ne treba tražiti zajedničkog neprijatelja, jer se on sam objavio – to je pandemija Kovid-19, koja je zahvatila sve države EU“, dodao je Lipovoj.

Juče je objavljena strategija nacionalne odbrane Rumunije u kojoj je Bukurešt prvi put nakon Drugog svetskog rata proglasio Rusiju neprijateljskom državom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala