Rusija: Jehovine svedoke finansira Amerika

© AFP 2023 / Martin BureauSledbenici sekte Jehovini svedoci na skupu u predgrađu Pariza
Sledbenici sekte Jehovini svedoci na skupu u predgrađu Pariza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Državne dume sa Krima Ruslan Balbek izjavio je da organizacije „Jehovini svedoci“ i „Hizb ut Tahrir“, koje su zabranjene u Rusiji, finansira američki Stejt department.

 

Balbek je time prokomentarisao godišnji izveštaj Stejt departmenta o poštovanju slobode veroispovedanja u svetu u 2019. godini, u kome Amerika optužuje ruske vlasti da progone organizacije „Jehovini svedoci“ i „Hizb ut Tahrir“.

„Organizacije 'Jehovini svedoci' i ' Hizb ut Tahrir' osmišljene su da destabilizuju region i utiču na stanovništvo. Te organizacije šire među masama isključivo američke interese i one su odskočna daska za obojene revolucije. Stoga na stranu sve tre brige Stejt departmenta zbog nekakvog progona – prilikom rešavanja naših unutrašnjih pitanja nećemo nikoga slušati“, rekao je Balbek.

U aprilu 2017. godine Vrhovni sud Rusije Vrhovni sud Rusije je proglasio Jehovine svedoke ekstremističkom organizacijom i zabranio njenu delatnost na teritoriji zemlje. Sud je u odluci naložio da odmah prekine sa radom svih 395 odeljenja Jehovinih svedoka na teritoriji Rusije. Imovinu organizacije će konfiskovati država.

„Stranka islamskog oslobođenja“ („Hizb ut Tahrir el Islami“) je islamska politička partija, osnovana u Palestini 1953. godine. Aktivna je u Siriji, Egiptu, Jordanu, Tunisu, Kuvajtu, Palestini, Turskoj i Zapadnoj Evropi. U nekoliko svetskih zemalja proglašena je za terorističku organizaciju, a u Rusiji je zabranjena odlukom Vrhovnog suda iz 2003. godine. Cilj organizacije je eliminisanje nemuslimanskih vlada i uspostavljanje islamske vlade na globalnom nivou stvaranje „Svetskog islamskog kalifata“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala