Produžen rok za prijavu na konkurs „Haled el Hatib Memorijal Avords 2020“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaŠtand televizije RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Štand televizije RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija RT produžila je do 30. juna rok za podnošenje prijava za učešće na trećem međunarodnom godišnjem konkursu za vojne dopisnike „Haled el Hatib Memorijal Avords 2020“, koji je utemeljen u znak sećanja na novinara Haleda el Hatiba, saradnika RT Arabik, koji je poginuo za vreme izveštavanja iz Sirije 2017. godine.
„Vojni dopisnici širom sveta nisu prestali sa radom čak ni za vreme pandemije virusa korona. Samo prošle nedelje u Jemenu je brutalno ubijen nezavisni reporter naše video-agencije 'Raptli'. Nagradu Haleda el Hatiba, koji je poginuo u ratu, dodeljujemo novinarima koji rizikuju živote radi istine“, istakla je zamenica glavne urednice televizije RT Ana Belkina.

Nagrade će se dodeljivati u tri kategorije – Najbolji rad iz zone konflikta – dugi video, Najbolji rad iz zone konflikta – kratki video, kao i Najbolji rad iz zone konflikta – tekst.

Pobednici će biti proglašeni 30. jula, kada se obeležava godišnjica smrti Halida el Hatiba.

Prijave se mogu podneti putem sajta award.rt.com.

Haled el Hatib je život izgubio 2017. godine, tokom raketnog napada militanata u sirijskoj provinciji Homs. U svojim reportažama izveštavao je o borbama vladinih snaga u Siriji protiv terorista. U aprilu 2018. godine, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o posthumnom odlikovanju Hatiba medaljom za hrabrost.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala