Peskov: U Rusiji nema manipulacije statistikom o virusu korona

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaMoskva u doba korone
Moskva u doba korone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u intervjuu za „Si-en-en“ negirao pretpostavke o smanjenoj statistici u vezi sa virusom korona u Rusiji.

Peskova su pitali da li je moguća „manipulacija“ podacima, jer je u Rusiji zabeleženo značajno manje smrtnih slučajeva nego u drugim zemljama, na šta je on odgovorio:

„Ne, ne slažem se sa tom procenom. Niste pomislili na mogućnost da Rusija ima efikasniji zdravstveni sistem i da je moguće da je veći broj ljudi preživeo“, istakao je Peskov.

On je takođe rekao da ruskog predsednika Vladimira Putina pri donošenju odluka nije briga za njegov rejting.

„Predsednik Putin je mnogo put izjavljivao da ga ne brine njegov lični rejting, kao i da u politici, ako ste pravi državnik, ne treba misliti o svom rejtingu. Ukoliko mislite samo o njemu, nećete moći da donosite odgovorne odluke“, rekao je portparol.

Moskva - Sputnik Srbija
Golikova: Stopa smrtnosti od virusa korona u Rusiji 7,5 puta niža nego u celom svetu

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od sedam miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 400 hiljade ljudi.

U Rusiji je otkriveno preko 485 hiljada slučajeva obolevanja od kovida 19, od kojih je više od 242 hiljade osoba izlečeno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala